Akuten med Morfar

Hej!
 
Jag vaknade 23:30 inatt. Jag börjar bli rätt less på min sömnstörning nu. Men min Mormor har gått bort, så det är inte så konstigt att man sover som en kratta. Det ger med sig, tids nog. 
 
Jag har gått i sömnen inatt oxå, andra natten på rad 😭 Jag har försökt att ringa Mottagningen för att be om Imovane. Men jag kommer på det för sent, så telefonkön har redan varit fylld. Jag kollade nu 1177, man ska kunna förnya recept där. Men jag hittade inte den tjänsten. Jag får ställa alarm på mobilen så att jag kommer ihåg att ringa Mottagningen.
 
Mamma ringde mig igår vid 12. Hon hade försökt att få tag i Morfar, utan resultat. Men Mamma fortsatte att ringa & han svarade..till sist. Mamma tyckte att han slöddrade, så Mamma åkte dit på en gång, och väl där så ringde Mamma ambulans. Ambulansen körde upp Morfar till Akuten på en gång.
 
Mamma ringde till mig och förklarade för mig vad som hade hänt, och berättade vart Morfar var. Jag sa direkt i telefonen att Morfar kan ha fått en Stroke. Mamma hade en tid på begravningsbyrån iom Mormor. Så Mamma for dit när Morfar var väl omhändertagen. Heter det omhändertagen? Jag menar alltså som i att Morfar tar väls omhand. 
 
Jag åkte ner på stan, och när Mamma var färdig på begravningsbyrån så gick vi till Tingsgården för att äta. Vi tog flankstek, gud så gott det var! Plankstek har jag ätit, men aldrig flankstek. Det var hasselbackspotatis, kött & en rödvinssås *mums*
 
Jag träffade min Moster utanför begravningsbyrån oxå. Jag har inte sett henne på jag vet inte hur länge o_O Hon fick en riktig stor kram :) Moster vad med oss och åt, trevligt. 
 
Efter maten så åkte jag, Mamma & B upp till lilla Morfar. Han pratade och så, och talet var lite bättre. Men han förklarade att han mådde konstigt. Jag frågade om det kändes konstigt i kroppen eller huvudet, men det kunde han inte svara på. Vi fick vänta på Läkaren i 3-4 timmar! Morfar var svag i kroppen, han orkade inte sätta sig upp, eller skjuta upp sig i sängen. Ja han låg ju som en kratta, jag förstår inte hur personalen kunde lämna han bara sådär 😳 Jag fick säga till Mamma att hon får greppa hans ena arm. Jag fällde ner huvudändan sen tog jag ett grepp om den andra armen. Sa till Mamma att jag räknar till 3 sen drar vi upp Morfar. Morfar kommer sig inte för att be om hjälp tyvärr. Men  glad Morfar blev när han fick ligga bekvämt, han tackade så mycket. 

Tiden gick & jag jagade rätt på en personal och bad henne att ta Morfar till toaletten, han hade ju inte kissat sen han kom dit, kraken! 😢 Ja men det är samma där, han kommer sig inte för att säga till. Jag pratade med Morfar och sa att han ska få gå på toaletten. Glad för det blev han, för han var ju kissnödig. Det förstår jag att han var. 

Jag pytsade i Morfar vatten. Han är dålig på att både äta & dricka. Men jag fick i han en hel mugg..till sist. Han är dålig på det just för att han kommer sig inte för. Han sa ju exempelvis inte ett ord om att han var hungrig, men gud vad han vräkte i sig mat när han kom till Avdelningen. Efterrätt fick han oxå 🙂 Kaffe drack han, Morfar är egentligen en tedrickare men han tyckte att kaffet smakade  bra! Morfar var  himla tacksam för maten & kaffet, och för dom rara Sjuksköterskorna. Alla är väl inte just sjuksköterskor, men hela personalstyrkan menar jag, jätterara tjejer 🙏🏻 Klockan 19, så kom tjejerna in med kvällsfika till Morfar, han blev så glad, så tacksam. Det var härligt att se Morfar så glad. Att Mormor har gått bort har tagit väldigt hårt på Morfar, givetvis. Men Morfar skojade & skrattade igår 🙂 Han var så nöjd med tillvaron igår när han kom upp till Avdelningen, lilla Morfar ❤️ Och vilken brakfrukost Morfar kommer att få imorgon! 🙂 Han får yoghurt med müsli, 2 smörgåsar, ett kokt ägg, jordgubbsdricka & kaffe. En personal kom in till Morfar med en översikt av vad som finns till frukost. Så han fick välja utifrån den listan, och det fanns ju hur mycket som helst 🙂 Morfar tackade personalen, jag vet inte hur många gånger. Det känns tryggt att ha Morfar där på avdelningen ❤️

Dom tog EKG på Morfar, blodtryck har dom oxå tagit. Dom har tagit blodprover. Dom har kollat syresättningen. Dom har kollat på andningen. Givetvis har dom oxå kollat om Morfar kan le, om han kan rynka pannan, om han kan blunda och ta pekfingrarna på näsan, om han kan hålla händerna & klämma åt, om han kan höja armarna, om han kan sätta ner hakan på bröstet & om han kan blåsa upp kinderna. Morfar kunde inte rynka pannan & han kunde inte blåsa upp kinderna. När Mamma ringde ambulansen så bad dom Mamma fråga om han kunde le, det kunde han inte. Ja men jag sa redan i telefon till Mamma när hon först ringde mig, att jag misstänker att Morfar har fått en stroke. Men jag är ingen Läkare, det var bara det som ploppade upp i huvudet direkt. Dom gjorde en skiktröntgen på Morfar, röntgade hjärnan alltså. Skiktröntgen får vi svar på imorgon, fredag. Morfar hade lite låg puls, men ibland var den lite hög oxå. Alla andra prover så som exempelvis blodtryck & blodprover såg bra ut. 
 
Nu får vi hoppas att Morfar snart piggar på sig 🙏🏻 För både på lördag & söndag så har jag lovat att jag ska ringa & påminna honom om fotbollen ⚽️

(null)
Flanksteken som vi åt på Tingsgården.

Kommentera här: