Jag har träffat min Morfar

God morgon!
 
Min Mormor har gått över till andra sidan, som ni vet nu. Jag kommer att skriva mer om det sen, när jag känner mig redo för att göra det. Men Mormor hittades i sitt hem torsdagen den 5:e Juli, av Polisen. Hon är på obduktion så vi kommer att få svar på alla våra frågor, i sinom tid. 
 
Igår så tog jag 08:45-bussen ner på stan. Jag skulle till Hyresenheten för att möta upp den här familjen som jag eventuellt kommer att byta lägenhet med.  Hyresenheten öppnar klockan 10. Vi drog i dörren några minuter i 10, och det var öppet o_O Det var rätt skönt för då blev vi först in, det fylls på väldigt fort inne på Hyresenheten. Lokalen var ju snart så gott som fylld. Det tar oftast tid där inne när man står i kö oxå, alltid papper som ska fyllas i. Vi skrev våran ansökan om att få byta lägenheter med varandra, sen lämnade vi in den. Nu hoppas jag att deras lägenhet besiktas redan idag, det vore ju as-nice. Dom får veta då om dom behöver ersätta nånting, och hur mycket det isåfall kommer att kosta. I min lägenhet ska 3 rum tapetseras om, det måste jag betala innan vi skriver kontrakt. Ja men när man har betalat så skriver man kontraktet. Vi får se hur det går, jag hoppas verkligen att det här lägenhetsbytet går igenom. Det skulle göra mig så lycklig, och lättad. Lättad eftersom att hyran skulle sänkas rejält. Min hyra nu ligger på 8.000 kr, om vi byter lägenhet, så hamnar min hyra på 5.600 kr, med parkering. Jag tror att jag kommer att behålla parkeringen, ifall någon hälsar på. E har ju sin brum-brum exempelvis :) Jag tackar E så mycket för att hon körde mig till Hyresenheten igår, det var guld värt. Vi möttes nere på stan, så körde hon mig. Det är ingen bit att gå, men jag hittade inte. Jag har så dåligt lokalsinne & jag förstår inte fast att flera har förklarat hur jag ska gå. Men nu filmade jag t.o.m vägen, så att jag hittar. Vi ska ju förhoppningsvis dit en gång till, för att skriva kontrakt. Ja men tackitack snälla rara E <3 
 
Om det blir ett lägenhetsbyte så måste jag ringa Försäkringskassan och meddela det. Mitt bostadsbidrag kommer då att sänkas, så jag vill inte bli återbetalingsskyldig. Det var en som sa att det kommer ändå gå jämt upp med inkomst/utgifter hur hög/låg min hyra än är. Ja jag förstår att mitt bostadsbidrag kommer att sänkas, men jag bor hellre i en lägenhet som kostar lite över 5.000 kr, än i en som kostar 8.000 kr
 
När jag kom hem från Hyresenheten så kom E vid.. jag kommer inte ihåg men kanske nångång mellan 11:30-12:00. Vi drack kaffe, och det var lika trevligt som alltid :)
 
Mamma ringde sen och vi åkte till min Morfar. Det är min Mormor som alltid har haft hand om allt när det kommer till att betala hans räkningar, ta ut pengar och så vidare. Min Morfar är dement så han klarar inte det själv. Ja dom var skilda alltså och båda bodde i varsin lägenhet. Jag vet inte hur det kändes att träffa Morfar. Ledsamt såklart, men det var ju oxå mysigt att träffa honom. Morfar skojade endel, det piggade upp. Så skönt för honom oxå att få skratta i allt elände. Det var rörigt, Morfar är ju inte om sig och kring sig. Vi behövde få reda på vad han har för bank, så att han kan få ut sin pension. Då behövde vi hitta hans plånbok, så att vi kan se på hans bankomatkort vad han har för bank. Vi hittade plånboken..till sist. Men bankomatkortet ligger hemma hos Mormor. Ja, det är klart..han kan ju inte ta ut pengar själv. Mamma ringde för att ta reda på vilken bank han hade, och hon fick bingo på första försöket. Nu måste ett nytt bankkort beställas, och ny kod. Eftersom att Morfars bankomatkort ligger hemma hos Mormor. Vi får inte gå in i lägenheten för den måste städas. Så idag åker Mamma ner till banken med Morfar så får han skriva på en fullmakt, och dom får ett kontoutdrag. Morfar har varit utan sin medicin oxå. Jag vet inte i hur länge han har varit det, men Mamma ska ringa Vårdcentralen idag. Morfar kommer ju inte ihåg, han har ingen aning. Han visste inte ens vart han hade sina dosetter. Men vi hittade dom oxå..till sist. Men dom var ju tomma. Jag hittade 4 olika tabletter på hans bord, så han äter minst 4 olika mediciner. Ja men det är skönt att Mamma ringer Vårdcentralen idag, så blir det ordning där med. Morfar är ju som sagt inte om sig och kring sig, så han kan själv inte komma sig för att ringa oss om han behöver hjälp. Morfar behöver ju någon hemtjänst eller så, det får vi ta tag i sen. Det är ju Mormor som har tagit hand om allt som sagt. 
 
Nu idag ska jag börja rensa här hemma, jag måste leta reda på några flyttkartonger att packa ner all skit i. Jag tror att jag har flyttkartonger i ute-förrådet. Ja jag har 2 förråd, ett ute i trapphuset & ett inne i lägenheten. Jag är så inte sugen på att hålla på med det här, ensam till råga-tåga på allt. Men jag har inget val så det är bara att köra.

Kommentera här: