Morfar är sämre i sin alzheimer

Hej!
 
Idag har jag & Mamma varit och hälsat på MorfarAvdelningen. Ja dom kan inte skicka hem honom utan hemtjänst, det går inte. Det är ju Mormor som har skött allting när det kommer till Morfar, och nu när Mormor tyvärr inte lever längre så måste Morfar få hjälp. Han har även blivit sämre i sin Alzheimers. Jag tycker att han har blivit sämre. Förr svek minnet väldigt. Det gör det fortfarande, men nu pratar han även osammanhängande emellanåt. Jag har inte lagt märke till det i den utsträckningen som det är i nu. Det blir rörigt att hålla en konversation med Morfar
 
Morfar har åldrats något så otroligt, bara sedan Mormor gick över till den andra sidan. När jag träffade Mormor & Morfar sist, då var han fortfarande virrig. Men han var ändå, ja hur ska jag säga. Ganska så stor, men inte lång. Han hade det där gråa håret med en våg i luggen. Han var mycket rundare i ansiktet, men väldigt slät. Ganska så pigga ögon & han hade väldigt nära till skratt. Det har han nu med, Morfar älskar att skratta. Men nu.. En liten gubbe, med kinder som hänger och ögonlocken faller tunnt. Morfar är mycket tunnare, visst kulmagen, den finns kvar. Men i övrigt: tunn. Kraken! Ögonen lyser inte längre bus, men han skojar till det ibland, visst.. Han har ingen ork, han är trött. Han somnar, ett par - 3 gånger under tiden som vi sitter där. Morfar som alltid är så glad och himla snäll, han blir arg.Bara för att nämna ett exempel: 
 
Morfar:-Dig var jag inte så snäll emot när du var liten.
Jag: -Joho du Morfar, det finns ingen som är lika snäll som du *kramar*
 
..här kommer irritationen.
 
Morfar: -Det vet jag väl fan bäst själv, jag var inte snäll säger jag!
 
Då avleder jag det direkt bara med:
 
Jag; - Morfar, kommer du ihåg när jag var liten och vi åkte och fiska i träbåten? 
 
8/10 så går det att avleda Morfar. Tack Gud!
 
Det är inte rätt att Morfar ska säga förlåt x100 för något som han faktiskt inte har gjort! Men han har fått för sig. Mormor & Morfar, det är ju dom som har gett mig en bra uppväxt. Men stackars Morfar har en helt annan bild som inte var/är sann! Kraken! 
 
Morfars sjukdomsförlopp har bara gått rasat rätt ner sedan Mormor gick över till andra sidan. Schwiss sa det bara. Det är inte alls samma Morfar som jag är van att se. Men det är livets gång. Om man får vara lite hård oxå. Jag är jätte orolig för min Morfar som på den här lilla tiden har förvandlats till en liten tjock-om-magen-gubbstrutt <3 Förstår ni hur jag menar?
 
Men Morfar är så nöjd på Avdelningen. Han gillar Personalen. Han ler när jag frågar om dom.
 
Jag: -Personalen har väl varit snäll mot dig idag Morfar?
 
Då skrattar Morfar gott. Han gillar hela Personalstryrkan. Han gillar maten, han får efterrätt, han får vatten, lingondricka, apelsinjuice, och han får kaffe. Idag fick han en mjuk pepparkaka till kaffet. Fruskosten: Den bockar han i vad han vill ha. yoghurt, musli, ett kokt ägg med kaviar till. Kaffet får vi inte glömma. Han får precis vad han vill. Morfar har lite lyx va? :D Det är han värd!
 
Ibland går Morfar ute i korridorerna, pratar med 1-2 andra patienter. Vad mysigt det låter :) Morfar är ganska så social :) 
 
Morfar satt på an vanlig trästol. Ni vet, det är inte mycket till dyna på den. En annan får ju träsmak i arslet bara av att sitta en liten stund. Och Morfar, han sitter ju där han sitter, han klagar aldrig. Då finns det en stol i blått tyg. Med en jättetjock dyna att sitta på. Den här tjocka dynan går hela vägen upp till huvudänden, om man kan förklara så? Nackkudde fanns oxå. Så jag bad Morfar att resa på sig, och snart, så sjönk Morfar ner i den här ur-sköna fotöljen med perfekta armstöd. Aaaah! Ja men det är Morfars stol, inte för oss besökare. These little things.. 
 
Morfar blev nöjd, och vi åkte strax därifrån. Mamma-vecka för Malcolm började <3 Ja, men vi hade ju fikat tillsammans och nu kändes det som att vi får fara hemåt.
 
B släppte av mig vid Coop. Jag skulle både vänta in Brorsan, och handla..för att sen hämta hem Malcolm <3 Brorsan gjorde mig sällskap när jag handlade på Coop, sen hämtade vi Malcolm. Alltså Malcolms glädjetjut när han såg mig, herregud! <3 Ja men vi gick hemåt, drack kaffe och fikade. När Brorsan gick så var det snart dags att natta Malcolm, vi plockade fram tandborde, ren blöja & snutten. Vi bäddade ner oss vid 19. Malcolm somnade och jag satte mig här framför bloggen :)

Kommentera här: