Förvaltare, tack gud!

Hello again!

Jag har varit på Amarant & fikat med min Godman. Det känns mycket bättre såhär efteråt. Vi bytte lite papper, b.la så hade jag fått hem en räkning. Hon hade hyresavin som jag behövde för att skicka in till Försäkringskassan. Jag har redan skickat in den en gång, men visst.. 

Sen ska vi ansöka om att hon blir min Förvaltare istället för min Godman. Det känns bäst av alltihopa! 🙏🏻 Det finns inga hinder till det, det är jag som ska godkänna. När min Godman blir min Förvaltare så kommer jag inte längre att kunna beställa på internet. Inte ta på faktura, inte ta direktbetalning, ingenting. Internet-shopping är ju min största last, så det känns väldigt tryggt att inte kunna göra det. Min Godman sa i all den här jävla härvan att: det är ingen katastrof. Hon sa att: allt ordnar sig. Det ger mig hopp, det känns jättebra. Jag har internet-shoppat & gjort av med pengar så att jag verkligen har trott att allt är kört. Men jag har pengar till alla räkningar, sen blir det inte mycket över. Men det kommer att ordna sig. Min Godman ordnar så att vi tar pengar från ett sparkonto, ja vad ska man annars göra? Det ordnar sig ivf.. Jag kommer verkligen göra allt jag kan för att inte göra av med en krona till. Jag tror inte att jag vågar det. Min Godman kommer att ge mig lite av mina pengar, men sen sa hon oxå att jag inte får röra pengarna på mitt konto. Jag lyssnar bättre när hon säger ifrån. Jag har exempelvis inte rört en krona av pengarna som ska gå till arvode. Inte-en-krona. Det har jag aldrig gjort, inte en gång under alla år som jag har haft Godman. Jag vet inte hur länge som jag har haft det, men kanske i 5 år, ~ ish. Det är därför som jag tror att jag inte vågar röra en krona mer än dom pengarna som hon portionerar ut. Jag känner hopp som sagt. Jag kommer att känna en sån lättnad när jag får min Godman som Förvaltare. Jag vet inte men förmodligen så lär ju överförmyndarenheten godkänna min Godman som Förvaltare, men som jag förstod så är det inga hinder för det när behovet finns & jag godkänner henne som Förvaltare. Jag känner hopp. 

Jag vet en som har en Förvaltare, hon får inte har bank-id. Min Godman trodde att man fick ha det, men det borde man ju egentligen inte få ha. Nä, det tror jag inte.

Försäkringskassan hade skickat brev om att dom saknar uppgifter. Lite som vanligt liksom när det kommer till dom.. Men jag loggade in, skickade in allt igen så fort jag kom hem. Det är ju krångligt att hitta på deras hemsida, men när man väl hittar rätt så är det gjort på ett klick eller två. 

Sen ringde jag Försäkringskassan direkt för att verkligen försäkra mig om att dom har fått in alla uppgifter. Det var nåt om inflyttningsdatum i den här lägenheten, jag hade skrivit nåt galet, blandat ihop siffrorna. Men det kunde vi ordna muntligt om jag lovar & svär på att mina uppgifter är ärliga & sanna, vilket dom är. Så nu när allt står rätt till med min ansökan så hoppas jag på ett beslut..snart 😉 Ärendet är ju ändå öppet så, förhoppningsvis. 

Jag kan inte tänkte mig nåt annat är att Bostadsbidraget blir beviljat. Jag lever ensam med 4 barn, inte på heltid, men. Vi räknade på det. När alla mina räkningar är betalads, så får jag utportionerat 600 kr i veckan. Jag ligger under existensminimun. Därav så räknar jag med bostadsbidraget. Jag hoppas att dom beviljar 🙏🏻

Jag har gjort vad jag kan för nu, nu ska jag sova. Ett bra samvete, är den bästa huvudkudden 😉

Kommentera här: