Lovis vill inte till Skolan, jag förstår.

Hej!

Igår måndag så var jag med Lovis i Skolan hela dagen ❤️ Jag hade tvättstugan 18-22 & det var där nånstans som Tuva & Lovis hamnade i luven på varandra. Tuva skulle då åka till sin Pappa men det fungerar inte så bra att ta beslut i affekt. När hon har lugnat ner sig så vill hon inte åka alls, som alla gånger. Jag hade som sagt tvättstugan, dammsög & moppade golven, duscha, plugga DBT + annat som man har att göra. Så kom det här bråket ovanpå allt. Jag orkade inte med alla måsten så jag startade vattenkrig med Tuva & Lovis i köket istället 😜😂✌🏻 

Morgonen idag var  ledsam. Lovis ville inte till Skolan. Efter vad hon berättade för mig så förstår jag henne. Jag vet inte hur många orosmoment som hon berättade om, men det var över 10 iallafall. Hon var  ledsen och grät, jag var jätteledsen och grät jag med. Vi satt med Fröken och hon antecknade. Jag satt med Lovis i Skolan i över en timma.

När jag väl kunde gå så var inte min DBT något alternativ. Jag vill vara hemma utifall jag behöver gå till Skolan & hämta Lovis. Jag grät när jag gick från Skolan, jag grät på bussen, jag grät på Coop, jag grät när jag ringde & pratade med Lovis pappa & jag grät när jag pratade i telefon med Skolan. Dom sa att Lovis hade klarat första lektionen bra. Hon saknade mig sa dom, men hon hade lugnat sig och kunde följa med genom hela lektionen. Jag fortsatte gråta på bussen, och jag grät när jag kom hem. Tårarna kan inte sluta rinna. Jag vill inte lämna henne på Skolan. Jag vill att hon är hemma med mig, varje dag. Här hemma är hon sig själv. Hon är skrattig & glad! Antingen så håller hon händerna för munnen & fnissar, när det har varit nåt bus, eller om hon har något bus på gång. Alltså hennes ögon när hon är så himla glad som hon alltid är.. Antingen är dom stora & glittriga, ibland kisar hon lite med ögonen, oftast när hon fnissar, men ibland.. Jag kan inte förklara det, men ibland ser dom ut så, precis så som jag ser framför mig nu, men som jag har så svårt att sätta ord på. Jag har svårt att förklara fast att jag ser henne framför mig, precis nu. Men hon är glad, och hon är det hela tiden. Lovis älskar att pyssla, hon ritar, målar, påtar med garn, lägger pärlplattor, skriver sagor. Lovis tycker oxå om att hoppa hopprep. Ibland spelar vi spel, något som vi borde göra oftare än vad vi gör, för det är himla kul. Vi ser inte så mycket på tv & film. Vi har alltid någonting på i bakgrunden, ibland sätter sig Lovis för att titta, en stund. Lovis älskar att vara i lekparken. Hon & Tuva var ute i lekparken redan första dagen som dom kom till vårat nya boende. Jag var ute med Lovis i lekparken igår, innan dom gick ut tillsammans. Precis timman innan som jag skulle börja tvätta i tvättstugan. Lovis sätter sig på gungbrädan, hon skrattar redan innan, när hon ber mig trycka ner den andra änden, så att hon kommer upp. Hon skrattar, och hon skrattar mer & mer ju tröttare jag blir, sådär så att jag knappt orkar 😂 "En gång till!", "Bara en gång till!" 😄 "Mamma, nu en siiiiista gång!" ber hon. Vem kan säga nej? Inte jag iallafall. 

Kan det inte bara få vara såhär 👆🏻 Kan det inte bara få vara så, hela tiden? Så som det alltid är, när hon är hemma. Hennes skratt. När hon skrattar så att hon kiknar. Eller när hon skrattar sådär som hon gjorde igår kväll, när vi hade vattenkrig. Här hemma tar hon plats, och hon törs säga nej, när hon inte vill. Hon törs stå på sig. Hon törs be om sällskap. Hon törs be om hjälp. I Skolan törs inte Lovis säga nej, när någon annan vill ha hennes frukt. Om hon får någon frukt, ibland hittar hon den i soporna. Lovis törs inte säga nej, till att hon inte vill ha kramar från hennes kompisar. I Skolan, tar Lovis ingen plats. I Skolan törs inte Lovis längre fråga en kompis om dom som ska leka, för Lovis har fått nej så många gånger. Lovis ser, att hennes kompis alltid leker med någon annan, hon ser att kompisen är upptagen. I Skolan så törs inte Lovis alltid be om hjälp. Hon orkar heller inte hålla upp handen så himla länge, för att så många andra alltid får gå före, fast att Lovis höll upp handen först. Lovis vill inte duscha på gympan. Jag har sagt att hon bestämmer över sin egna kropp, och att hon inte ska utsätta sig för sånt som hon får ont i magen av. Men i Skolan törs Lovis inte stå på sig. Förässten så når hon inte att hänga upp handduken, så den får ligga på golvet. Lovis pratade imorse om att hon minns julspelen i Skolan. Hon hatar att stå på scen, framför alla människor som tittar. Hon gråter, men Fröken säger att Lovis ska ställa sig i ledet igen. Hon gråter framför alla. Hela klassen, alla föräldrar, mor & far-föräldrar som är där. Hon gråter framför sin Mamma & sin Pappa. Alla ser henne. Jag går & lyfter ner henne från scenen. Lovis är inte på något sätt bekväm med att stå i centrum. Nu måste hon stå i klassrummet framför alla, och hålla i dockan & boken, och berätta för hela klassen vad hon har gjort i helgen. Fast att hon inte vill. När Lovis svarar Fröken i Skolan, så hör man knappt vad Lovis säger. Jag följde med henne upp igår, framför hela klassen. När hon hade dockan och boken. När hon läste upp för klassen, vad hon hade gjort i helgen. Jag hörde inte vad Lovis sa. Hon är blyg, hon vill inte prata inför folk. För att hon inte vill det. Klasskompisen framför stör, genom att ta hennes färgpennor. Samtidigt säger Fröken att dom bara har 5, 4, 3, 2, 1 minuter kvar på uppgiften. Lovis har ont i magen, varje morgon när jag lämnar henne på Skolan. För hon vill inte. Men jag måste lämna henne där, fast att hon inte vill. 

Lovis säger att hon inte vill till Skolan. Jag försöker förklara att istället för att ta bort Lovis från Skolan, så tar vi bort problemen. Men helt ärligt, allt som hon berättade för mig imorse. Alltså det är mitt barn. Jag vill inte lämna henne till Skolan, men vad blir konsekvenserna av att jag håller henne hemma? 
1 Erika:

skriven

Stackars barn :( konsekvenserna rent praktiskt är ju att det är skolplikt. Följer man inte den blir man i första hand orosanmäld till socialen. I andra ledet blir det mer allvarligt och du blir i slutändan hotad med vite. Alltså en slags böter. Vite brukar man betala per dag.

Vad säger fröken och rektor? Vänd dig dit först. Kan det vara möjligt att kanske byta skola, om det är en chans att det blir bättre?

Klart att barnen inte ska lida i skolan. Det finns hjälp! Men oftast får man söka reda på hjälpen själv :(

Svar: Hej! Jag pratade med Fröknarna 3 gånger idag. Dom säger att jag nog är mera orolig än vad som typ, behövs. Dom menar väl att min oro inte är helt befogad. Dom säger att Lovis har det jobbigt vid överlämningen, men att hon sen är glad & jobbar sig genom lektionerna & att det går bra. Dom har antecknat allting & när jag kom & hämtade Lovis idag, så hade dom bytt plats med henne i klassrummet, så att hon får vara ifred. Lovis var jätteglad över det 🙂 Vi får se hur det går framöver, men jag hoppas att det kommer att gå bra nu framöver. Jag kan ju inte hålla henne hemma heller..
Obscene

Kommentera här: