Nattsudd

Mitt i natten.

Jag minns inte exakt när jag vaknade, men innan 01. Låg kvar i sängen och försökte att somna om, det gick verkligen inte. Gick ut på balkongen en sväng, sen tillbaka till sängen, men det gick inte att somna om. Jag gick upp & tittade på tv en stund. Sen tillbaka till sängen, men det gick inte. Så jag gick upp & satte på kaffe. Här sitter jag.. Egentligen är det lika bra att gå upp på en gång istället för att ligga och vrida & vända mig. Jag känner mig & min kropp, mina sömnvanor. Jag vet att jag hamnar i såna här perioder där det är omöjligt att somna om.

Natten till igår så vaknade jag 03, kunde inte somna om. Jag försökte lura en stund innan kalaset. Jag lägger mig på värmefilten, och drar täcket över mig.. Då kommer Tuva in med schacket, och Malcolm kommer in & stänger av värmefilten 😂❤️ Happ. Ja men det var ju bara att köra ett parti:

(null)
Det är Morfarn som har lärt Tuva att spela schack.

Ja men så det blev inte vila där inte, det blev ingen micropaus för den delen heller 😂

Så jag var vaken hela dagen, tog mina nattisar klockan 19:30. Jag tror att jag slog ihop klockan 20 ~ish. Sen upp innan 01. Om jag känner mig trött? Nej. 

Jag & Malcolm tvättade igår. Efter kalaset så städade jag undan, torkade av överallt, startade diskmaskinen.. när jag blev barnledig så gick jag till Hemköp, köpte massor av godis, Julmust hade jag hemma 😋 Sen tände jag ljus & satte mig framför tv:n. Men det var inte dit jag ville komma. Jag ville komma till att idag [imorgon?], så tänker jag inte göra ett jävla skit! Jag tänker spendera hela dagen/kvällen i soffan. Fast, eventuellt att jag går & köper en pizza 🍕 Jag tycker inte att det är sådär jättedyrt faktiskt, en pizza räcker i 2 dagar för mig. 

Malcolm sover inte längre middag när han är hos mig, så jag lägger honom inte längre. Visst har han somnat på soffan någon gång, tror att det har hänt 1 gång att han har somnat på soffan, på dom här 10 dagarna. Han väljer själv om han vill sova eller inte. Han blir lite mer lättstött på kvällarna, men det är ju som oftast så i övergången. På Förskolan sover han ibland, ibland inte. Men dom har ju ett annat tempo på Förskolan, här hemma tar vi det lite chill. Han är liksom mitt emellan; för stor för att sova middag, men lite för liten för att orka hela dagen. 

Jag försöker att fasa ut vällingen. Jag blandar ner mindre & mindre vällingpulver i vattnet. Det går ju fint, han tycker inte längre att vällingen är sådär jättegod 😜 

Malcolm sa i förrgår: "Mamma, idag ska jag sluta med napp!" 😄 Jag tycker att vi tar en sak i taget, nu är det vällingen. Malcolm glömde ju bort att han skulle sluta med napp, så jag fick ju påminna honom när han kom med nappen 😂 Då åkte nappen ut igen. Men han kom till en punkt då han sket i vad han tidigare hade sagt 😜😂 Han är duktig som har viljan & försöker. Jag kommer att ta bort nappen framöver. Tänkte att vi skulle ge den till tomten, men vi har ju ingen tomte, tror aldrig att vi har haft. Så jag funderar på om vi ska åka iväg & hänga napparna i något träd 🙂 Efter det blir det not so much roliga dagar & nätter, främst nätter. Men tidigare när mina barn har slutat med napp, så har det varit kämpigt i ett par dagar/nätter, sen har det varit bra. Nej Lovis sa ingenting, där tog jag bort nappen vid 4 månader pga att hon ville inte ens ha napp 😜 Ja men vi får se hur det går för Malcom, nånting säger mig att det här kan bli tufft. Men det är ingenting att göra åt det, man får kämpa på, både jag & Malcolm. Jag tänker inte ta bort nappen nu. Dels så har vi separerat, jag & Någon. Sen kom dagen när Någon flyttade ut & nu ska vi flytta, till ett nytt område. Jag tror att Malcolm behöver sin napp, både för trygghet & tröst ❤️ 

Mitt minne asså 😅 E kommer ju idag & hjälper mig med mina fönster, där emellan fönstrena ni vet. Hon sa igår efter kalaset: "Vi ses imorgon!" 🙂 Jag frågade varför då, så hon fick påminna mig 😂 Jag är jätteglad över att få träffa henne 2 dagar i rad ❤️ Jag ska bjuda henne på mat, givetvis då hon hjälper mig 🙏🏻 

Kommentera här: