Jag känner oärlighet

Hej!

Det blev inget blogginlägg igår. Jag äter så mycket sömnmediciner så jag hinner faktiskt inte plita ner mer än ett par rader. 

Jag sa nej till ECT tio minuter innan jag skulle rullas ner. När jag sa nej, och inte alls blev pressad till att följa med, så hände någonting. Det var som en stor sten som lättade från mitt bröst. Jag blev så glad, så himla lycklig! Jag kunde le & skratta igen 😂 Ja så min gårdag var en bra dag ❤️

Jag gick till Sveaplan & köpte: apelsiner [mums], kexchoklad & 2 paket cigg. Jag hade fortfarande inte ro att sitta och måla & skriva. Men jag pratade ganska så mycket med både patienter & Skötare. Så det var roligt 🙂

Jag har pratat med Skötarna om att jag ska åka hem idag. Bara en liten stund för att känna efter. När jag var hemma sist så fick jag mer eller mindre panik! Jag tog inte ens av skorna, jag gick  bara in och hämtade mitt piercingsmycke & hämtade mina innetofflor. Sen fort ut igen, tog bussen mot stan sen gick jag upp till den Psykiatriska Kliniken. Men jag måste träna på att vara hemma, så att jag någon gång känner mig hemma med det.

Jag är livrädd för att avdelningsläkaren ska trycka på om ECT, för jag vill inte. Jag vill bara ut härifrån, hem. Jag är inlagd frivilligt & då har man rätt till att säga nej till sina mediciner. Jag hoppas att det även gäller ECT, att jag kan tacka nej. För jag vet ivf att är man tvångsintagen, då har man ingenting att säga till om när det kommer till mediciner, då kan man bli tvångsinjicerad om Skötarna/Läkarna känner för det. Jag vet inte om dom kan tvinga mig till ECT eftersom att jag är frivilligt inlagd. Endel säger att dom kan det, om jag är såpass dålig.  Men i text har jag läst att att dom inte kan det. En vän till mig har läst mycket hos Patientnämnden, jag länkade även Patientnämnden. Jag måste läsa lite om IVO oxå. Ja mina vänner, jag är fan livrädd. "Om jag är så pass dålig.." Jag mådde bra både igår & idag. Läkaren har ju ändrat i mina mediciner. Det kanske är dom som har hjälpt? Kanske. Om jag får ETC-behandling under tvångsvård så kommer jag att kontakta både Patientnämnden & IVO. Jag tänker oxå begära en ny bedömning av en opartisk Läkare. Finns det några fler instanser som jag kan kontakta?

Jag litar inte på Skötare/Läkaren här. För när dom informerade mig om ECT så berättade dom för mig, om jag minns rätt, att det fanns 2 biverkningar:

*Närminnet kan försvinna
*Huvudvärk

..man kan även vara lite trött.

Helt ärligt, det här måste vara bullshit. Ta bara en av alla mina mediciner, läs upp biverkningarna. Det-finns-hur-mycket-som-helst! Ska man gå in & ge el-chocker i hjärnan. Nja, jag tror nog att det finns fler biverkningar. Och inte bara biverkningar, utan även risker! Risker med behandlingen måste ju finnas. Jag känner såhär rent spontant; dom har inte varit ärliga mot mig. Jag kan ju googla för att få svar, men jag törs fan inte! 

Jag ska prata med "min" Skötare så fort hon kommer hit, men jag ska ta en dusch först, jag hoppar in i duschen nu, det hinner jag innan frukosten.
1 Anna:

skriven

Jag har googlat och ja, du har rätt :/
Läst lite om folks erfarenheter kring ECT och dom upplevt det efteråt. Många verkar dock nöjda.
Gör inget som inte känns rätt för DIG! <3

Svar: Javisst finns det många nöjda, men jag kommer inte frivilligt göra någon ECT. Kram min vän ❤️
Obscene

2 Erika :

skriven

Jag har en bekant som gjort ECT och varit nöjd med det. Förstår såklart att det måste vara läskigt och obehagligt att få det utfört på sig själv, men som utomstående har jag hört gott om det.
Jag tror dock det är viktigt att det är ett beslut som du själv får ta. Att du inte ska känna dig tvingad in i det.

Hoppas du mår bra på permissionen. En dag i taget! ❤️

Svar: Ja jag vet några styckna som har gjort ECT, vissa har det fungerat jättebra på, andra inte. Jag tycker dock att det bör isåfall, och om man själv vill, vara när ingenting annat har fungerat.

Jag har haft en underbar dag idag, hoppas att du oxå har haft det ❤️
Obscene

Kommentera här: