Jag är utskriven!

Hej!

Klockan är 19:06 & Malcolm somnade precis här i soffan. Ja vi sover oftast i soffan, bäddar den riktigt mysig ❤️ 

Jag sov hemma själv natten till idag. Det gick jättebra & det fanns ingenting att klaga på, tvärtom. Jag minns inte vad jag gjorde, men det var väl för att jag inte gjorde så mycket. Jo! Jag körde 2 maskiner med tvätt. Vad gjorde jag mer? Jag åt, mat. Sen köpte jag 3 Bountys för 20 kr 😋 Vafan, jag ser nu att jag har ju redan skrivit om det här! 😡 Men guuu’va bra minne jag har 😂 

Jag skriver från det att jag åkte upp till Avdelningen. Jag var väl där 09:30, rond/rapport brukar vara klara vid senast 10 men nu var nog klockan strax efter 10. Ah ni vet när man väntar på nåt: ..tick..tock..tick..tock.. 

Men jag var först in på Läkarbesöket ✌🏻 Vi var så jävla taggade jag & mitt "team" så vi kramades och sprang dit.. då är ju inte ens avdelningsläkare där 😳 Vi ba’: Meh, nehe.. *fattade noll* Det blev så stumt 😵

Ja men det dröjde inte många minuter tills vi fick komma in till Avdelninngsläkaren. 

-Wow! Alltså vilken tjej! Du ser fantastisk ut! Nåt sånt sa min avdelningsläkare 🙂 

Jag sa att jag är där för ett utskrivningssamtal. Hon nickade och knapprade på datorn. 

Hon har ju gjort medicinändringar. Alltså tagit bort endel mediciner, lagt till endel mediciner, sänkt någon medicin & höjt någon annan. 

Jag är inte riktigt trygg i det. För hur många gånger träffade jag min avdelningsläkare under dom veckor som jag var där? Kanske 2 gånger,  max 3. Jag föredrar när min Överläkare från Öppenvårdern, ändrar i mina mediciner. Hon har känt mig i 8 år, minst. Hon vet hur jag fungerar, inifrån & ut. Jag undrar lite över en medicin som avdelningsläkaren satte im: Mirtazapin. Jag har haft den förut men vi tog bort den av någon anledning. Varför sätts den igen? 🤔 Som jag trodde; Antidepressivt. Den har vi tagit bort förut, min Överläkare tog bort den om jag minns rätt för att jag inte kan äta antidepressivt, pga blir manisk. En skjuss rätt upp i mani. Men jag bråkade inte om det utan jag tar det med Öppenvårdenvården sen. 

Jag fick ju inga Anafranil-behandlingar av den anledningen, eftersom att jag går upp i mani. Men Mirtazapin 👌🏻 Jag förstår inte heller någonting. Grejen var ju att jag ville ha Anafranil-behandling som första val. Men dom ville ge mig el-chockerna direkt pga att Anafranil är antidepressivt. Men nu blev det inga elchocker, jag hade en jävla tur! 🙏🏻 Pappa är  jävla lättad! 
 
[jag förstår att Mirtazapin kan ha satts in i en låg dos]

Får se mina vänner om vi möts upp i det blå nu ☝🏻

Avdelningsläkaren frågade vad som har hjälpt till mitt bättre mående. Jag svarade "min" Skötare, vi har pratat massor. Hon validerar mig. Hon förstår liksom. Sen har jag gått emot känslan; gått ut. Ibland till Sveaplan, ibland till stan. Jag har träffat en vän. Jag har sovit hemma med Malcolm ❤️ Och om man tar allt det här så blir det en ganska så bra knuff i rätt riktning. Avdelningsläkaren höll med om det. No el-chocker needed ☝🏻 Just det sista höll hon kanske inte med om men hon var glad för min skull med mitt mående.

Avdelningsläkaren la in mina nya medicinändringar i min dosett som kommer akut till Apoteket, om ca. 2 dagar. Jag sa ifrån om Oxascand, den har inte behövts dom här dagarna och behöver jag så hör jag av mig till Öppenvården

"Så.." sa min Avdelningsläkare & jag tog alla i hand även nu påväg ut, & tackade så mycket.

Sen dansade jag mig hela vägen till allrummet där jag sa att jag får åka hem, bara jag får mina mediciner delade som ska komplettera dosetten som jag har hemma, tills nya rullen kommer på tisdag-onsdag.

Jag fick mina kompletterande mediciner, sen dansade jag mig ut därifrån 💃

Jag skrev till Pappa & Mamma direkt att jag var utskriven! 👋🏻 Fy fan vilken lättnat.

Jag har aldrig varit rädd för Läkarna på avdelningen. Men sen det här med att dom ville ge mig el-chocker i hjärnan.. My god! Jag har inte ens vågat Googla för att mer förstå vad det är, så jävla rädd var jag! Nu är jag fri, nu ska jag läsa på, både för & nackdelar. Sen hoppas jag att jag aldrig behöver sätta min fot där igen. Börja jobba med Öppenvården istället, i tidiga tecken. Så som det ska vara. Jag grät ju nästan oavbrutet under hela min vistelse där, jag vet egentligen inte vad som vände mig men jag kan tänka mig; medicinändringar [varför inte vänta in den innan ECT?!], mina kommentarers från er har lyft mig oerhört!, samtal med "min" Skötare, promenader både till Sveaplan & stan. Men framförallt samtalen från mina barn! ❤️ 

Depression = Lägg till aktiviteter
Manisk = Ta bort aktiviteter 

Det är självhjälp.

"Min" Skötare skulle ju ha jobbat igår, och jag liksom bara antar att hon skulle ha gått med mig på mitt utskrivningssamtal då. För att jag alltid ber henne göra det liksom. Men! Vad händer? Planeringsdag på Förskolan så hon är ju givetvis hemma. Fick panik! Ingen på avdelningen varken känner mig eller förstår mig som henne. Men nu var det som det var. Och en Sjuksköterska frågade mig om hon fick följa med. Visst fick hon det, hon är snäll.

Om jag inte redan har skrivit det så sa avdelningsläkaren:

"ECT-behandlingen som vi var överens om, den bröt du.. 🙂"

Jag: "Kanske jag gjorde.. 😜"

I sista stund. Tänk att jag var 10 minuter ifrån att rullas ner till ECT:n och få en behandling, som jag knappt vet något om! För att jag inte vågade läsa för att jag tyckte att behandlingen redan var så jävla otäck. El-chocker i hjärnan! 

Jag skrev till Pappa det lilla jag visste:

"Först sätter dom en kanyl & sprutar in ett medel som gör att man blir torr i munhålan.
Sen sprutar dom in sömnmedel.
Efter det sätter dom någon någon skena mellan tänderna så att jag inte biter sönder mig.
Sen ger dom mig el-chocker i hjärnan tills det framkallar ett krampanfall".

Pappa, alltså han fick PANIK! Han skrev nej, aldrig, han ringde mig & han skrev Pappa är OROLIG NU! 

Mamma: Vad skönt med en liten omstart 🙂

Där har ni skillnaden på min Mamma & på min Pappa

Jag hörde Pappas ekande ord sen dess hela tiden. 10minuter innan: Never in my life! 

Jag vet att många har genomgått ECT med bra resultat, det är det ända som har presenterats för mig. Det är DEN! Jag tror även att endast 2 biverkningar:

*Minnesbortfall
* Huvudvärk

..är B-U-L-L-S-H-I-T!

F.ö så går inte minnesbortfall & DBT hand i hand.

Aaand: dom flesta av er vet redan hur kasst mitt minne är! 😏

Jag sa: Fuck This Shit! Sen gick jag & hämtade Malcolm klockan 15 ❤️ Aweseomeness!

(null)

Kommentera här: